NOVINKY - datum: 5.6.2005

1.Fimo cup Smrk u Třebíče 4.6.2005: Na fimo cup jsme jeli zase s Michalem. V pátek navečer jsme zajeli do Poběžovic, kde nám Standa půjčil auto a vyzvedli jsme Michala, který spal u nás. Ve Smrku nás čekal Honza Tománek, který také závodil. Přijel Ivoš Sedláček a ještě Dan Motl. Trať byla pěkně připravena, jenom se sjelo málo závodníků. Měli jsme nějaký padací den a tak já jsem skončil  čtvrtý, Michal druhý a Ivoš sedmý. Honza půjčoval svojí stopětadvácu, kamarádovi Davidovi, kterému se přidřel motor, a tak už druhou jízdu nejel. Protože začalo hodně pršet zrušila se druhá jízda, a tak jsme jeli do Brna do KFC na jídlo a do McDonalda na zmrzlinu. Stavili jsme se ještě u Honzy ve Slavkově a pak pokračovali domů. Nedělní Hanácký pohár jsme vypustili, s tím, že se radši podíváme doma na MS v Anglii a US AMA v Sacramentu.

2.Trénink Březová 2.6.2005: Po závodech v Maďarsku se taťka dohodl s panem Špačkem na spolupráci a tak jsme vyrazili společně s Michalem na trénink do Březové. Michal je rychlejší než já a tak jsem měl co dělat, abych s ním držel krok. Březová je náročná trať a tak jsem byl navečer úplně vyřízen. Jezdili jsme celou trať, ale pak i různé úseky. Nazávěr nám taťka dal starty.

3.Mezinárodní mistrovství Maďarska Kóka 29.5.2005:   Z Březové jsem odjel se Špačkovými na mistrák do Maďarska. Byla to moc pěkná rychlá trať se skoky i dvojáky. Setkal jsem se tam se známými maďary, se kterými jsem se již utkával na tratích v 65ccm. Alex Nagy, Sziklavári István a další. S Alexem jsme zopakovali boj z minulých let. V kvalifikaci jsem byl desátý a v závodě jsem vybojoval dvakrát devátou příčku. Michal  " Špágr" byl dvakrát čtvrtý. Jel o mnoho lépe. Celkově se mi závody moc líbily.

4.Centrál v Březové 28.5.2005:  Ahoj kamarádi, tak vám píšu,  jak jsem řekl minule. Do Březové jsme jeli ráno s dědečkem, který řídil. Taťka se svým batohem pod levým ramenem jel s námi jenom jako spolujezdec a manažer. Dále se zůčastnili kluci Hakličkovi a Michal. Byl to pro náš tým celkem úspěšný závod. Já jsem obě jízdy dojel na sedmém a ve své věkové jsem byl druhý za Járou Sloupským. Jako tradičně mě nevyšel start v druhé jízdě a na Březovských stráních se to špatně dohání a Jára jel skvěle. Michal zajel svůj nejlepší závod, kdy jezdil  první jízdu na čtvrté pozici, ale při předjíždění jezdce o kolo upadl a tak dojel dvakrát na šestém, a ve své věkové třetí. Martin senior měl půjčenou Hondu CRF 450 od taťky. V první jízdě mu zdechla na startu, a tak jel stíhací jízdu. Dojel na patnáctém a desátem a ve své věkové vyhrál. Říkal, že je to dělo, a že asi taky koupí čtyřtakta. Martinu juniorovi se moc nedařilo. Bylo veliké vedro a tak to byl velmi těžký závod.